Zajmujemy się tworzeniem i pisaniem programów oraz nakładek na AutoCAD®, BricsCAD®, GstarCAD®, ZwCAD®, ZwCAD+ Plus®
Zaloguj się           Zarejestruj się          FAQ          Szukaj

Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 6 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Problem z ilością pozycji - jak zmienić po zdefiniowaniu
PostWysłany: Śro Lut 09, 2011 8:17 pm 

Dołączenie: Pią Sty 21, 2011 4:12 pm
Posty: 21
Offline
Brak możliwości zmiany ilości pozycji. Raz wprowadzona pozycja w danej ilości nie daje się zmienić pomimo zmianie w wartości w bloku.
Jedyny sposób to stworzyć nową pozycję o podobnej nazwie w dobrej ilości i przemianować elementy.
Czy dało by się dorobić narzędzie do:
- usuwania pozycji trwale z rysunku
- zmiany ilości pozycji dla istniejących, zdefiniowanych już pozycji

Najlepiej możliwość zmiany dynamicznej - zmiana w bloku powoduje, że nowe zestawienia będą tworzone z aktualną ilością pozycji.


 Profil  
 
 Temat postu: Re: Problem z ilością pozycji - jak zmienić po zdefiniowaniu
PostWysłany: Czw Lut 10, 2011 6:18 am 
Awatar użytkownika
Administrator
Dołączenie: Wto Lut 17, 2009 6:17 pm
Posty: 202
Offline
Wartości w Pozycjach idzie zmieniać.
Są to zwykłe bloki ZwCADa.

Idzie również hurtowo dokonywać zmian Pozycji Nadrzędnych.


 Profil WWW  
 
 Temat postu: Re: Problem z ilością pozycji - jak zmienić po zdefiniowaniu
PostWysłany: Pią Lut 11, 2011 8:40 pm 

Dołączenie: Pią Sty 21, 2011 4:12 pm
Posty: 21
Offline
Zmieniam wartości bloków.
Ale nie zmienia to wartości na wygenerowanych zestawieniach - tak jakby program pamiętał pierwotnie ustawione ilości pozycji i nie czytał z bloku tylko z jakiejś zmiennej ukrytej w programie.


 Profil  
 
 Temat postu: Re: Problem z ilością pozycji - jak zmienić po zdefiniowaniu
PostWysłany: Sob Lut 12, 2011 7:19 am 
Awatar użytkownika
Administrator
Dołączenie: Wto Lut 17, 2009 6:17 pm
Posty: 202
Offline
Idea programu jest taka, że wszystkie dane zapisywane są w blokach i to z nich generowane jest zestawienie.
Jest to logiczne i łatwe do zrozumienia, bardziej niż ukrywanie danych w zaszytych zmiennych do których użytkownik nie będzie miał dostępu.
Jeżeli zatem chce Pan zmienić wygenerowane zestawienie, należy zmienić wartość w bloku i ponownie wygenerować zestawienie.


 Profil WWW  
 
 Temat postu: Re: Problem z ilością pozycji - jak zmienić po zdefiniowaniu
PostWysłany: Sob Lut 12, 2011 10:25 am 

Dołączenie: Pią Sty 21, 2011 4:12 pm
Posty: 21
Offline
Faktycznie działa - przepraszam.

Zmieniałem tylko pozycję opisową:-)
Pozdrawiam


 Profil  
 
 Temat postu: Re: Problem z ilością pozycji - jak zmienić po zdefiniowaniu
PostWysłany: Nie Lut 13, 2011 7:06 am 
Awatar użytkownika
Administrator
Dołączenie: Wto Lut 17, 2009 6:17 pm
Posty: 202
Offline
Czyli temat uznaję za zamknięty. :)


 Profil WWW  
 
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 6 posty(ów) ] 

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość




Szukaj:
Skocz do:  
 cron

RODO - Polityka prywatności.


Ta strona internetowa używa plików cookies w celu tworzenia statystyk oglądalności i utrzymania sesji użytkownika na Forum.